maanantai 24. marraskuuta 2014

Suhtautumisia

Ehdokkuus herättää monenlaisia TUNTEMUKSIA. Sekä miussa itsessäni että ympärilläni olevissa ihmisissä. Pääsääntöisesti ovat positiivisia, nuo tuntemukset. Mutta joukkoon mahtuu niitä toisenlaisiakin.

Ihmiset, niin tutut kuin vähemmän tututkin, ovat olleet pääsääntöisesti kannustamassa ja ILOINNEET ehdokkuudestani. Se tuntuu hyvälle. Joku uskoo minuun, luottaa ja ilmaisee tukensa. Nämä asiat auttavat jaksamaan ja saavat yrittämään enemmän. Sitten vastaan tuli se, mikä meinasi viedä pohjan alta pois. TYRMÄYS. Kommetti osattiin sanoa sanoilla, jotka osuivat ja upposivat kaikkein kipeimpään. Etkö yhtään ajatellut.. Kannattaako lähteä tekemään turhaa työtä.. Pitäisikö joskus ajatella muitakin kuin itseään.. miten pieneksi ja huonoksi sitä ihminen tuossa kohtaa itsensä tunteekaan.

Tästä seurasi EPÄILYS. Koko homma pelottaa. Miten paljon aikaa ja energiaa kampanjointi tulee viemään, aika kun on muutenkin kortilla. Jaksanko vielä revetä uuteen vai uuvunko kaiken keskellä. Myös taloudellisesti homma epäilyttää. Millä rahalla mie mitään kampanjaa teen, kun rahat tuntuvat aina olevan loppu muutenkin ja kuukaudesta toiseen yritetään selvitä laskuista ja menoista. Kannattaako ehdokkaaksi edes lähteä, jos ei voi taloudellisesti kampanjaan panostaa? Mitä miulla on annettavaa kampanjalle tai äänestäjille? Entä jos kommentoija onkin oikeassa. Ettei miusta ole tähän ja on silkkaa typeryyttä lähteä leikkiin. Tässä vaiheessa on enää turha katua, mut epäilyksen kukkanen se vaan päätänsä nostelee.

Epäilyksestä huolimatta huomaan itsessäni orastavan JÄNNITYKSEN. Aivan kuin salaa, lupaa kysymättä, se ojentelee itseään isommaksi. Mitä kaikkea eteeni tulekaan. Ihmisiä, kohtaamisia, uusia tuttavuuksia, yhdessä tekemistä, innostumista. Tärkeiden asioiden esille nostamista. Kaikkea en varmaankaan edes huomaa tai osaa ajatella. Se on niin pieni taimi vielä, tuo jännitys.

Yllättävän paljon asia vaatii itsensä kuuntelemista ja omaa pohdintaa. Huomaan nimittäin, että epäilys alkoi muokkaamaan asennettani ehdokkuuteen vääränlaiseksi, vähätteleväksi. Kuka minnuun enää uskoisi, jos en itsekään itseeni usko. Tämän ymmärtäessäni tein tietoisen päätöksen. Seison oman ehdokkuuteni takana. Mie nimittäin tiiän, että miulla on annettavaa. Sekä kampanjalle että äänestäjille. Politiikan asiantuntija en ole, en myöskään talouden, työllisyyden tai muidenkaan isojen asioiden asiantuntija. Ei miulla ole vastauksia siihen kuinka talous saadaan kasvuun, valtion velat pienemmiksi tai työtä kaikille. Mie olen elämän asiantuntija. Mie tiiän, ettei aina ole helppoa. Että elämässä joutuu joskus vaikeuksiin, joutuu tekemään kipeitä päätöksiä. Taistelemaan selviytyäkseen. Että joskus voimat saattavat loppua ja kaikki tuntuu toivottomalle. Mutta. Mie tiiän myös, että apua ja tukea saaden, pikku hiljaa, elämä voi alkaa näyttää taas valoisammalle ja toivo huomisesta löytyä uudelleen. Mie voin tarjota elämän asiantuntijuutta niiden isojen asioiden tueksi. Mie voin tarkastella asioita sieltä käsin, miten ne vaikuttavat arkielämään. Minun ja sinun elämään.

#ADHD #masennus #päihteet #viikonloppuvanhemmuus #tunteet #elämä




1 kommentti:

  1. Suuri veto, eikun onnea matkaan ja tytöt mainoksia jakamaan!

    VastaaPoista